TÉMÁK, Kategóriák

Amit a szívinfarktus kapcsán mindenkinek tudnia érdemes

577
HOZZÁSZÓLÁS:

A szívbetegség számos okra vezethetők vissza. Egy biztos, minél több okozó van jelen az ember életében, a szívinfarktus veszélye annál nagyobb. szivroham-szivinfarktus

Az okok között, a legfontosabb:

  • a zsíros, telítetlen zsírsavakban gazdag étrend,
  • a fokozott terheltség,
  • a stressz,
  • a dohányzás,
  • és a magas vérnyomás.

A szívroham 

Más néven a szívizom infarktusa, úgy történhet meg, ha egy vérrög a koszorúereket elzárja. Az elzáródás következménye, hogy a szívizom egy része nem jut elég oxigénhez, így az érintett izomszövet elhal. Amennyiben a szív ingerképző rendszerét, ez az izomkárosodás megzavarja, szabálytalan szívverést idéz elő.

A betegség legsúlyosabb jelensége, a kamrafibrilláció, mely a pumpáló szívkamra izomrostjainak összehúzódását jelenti, ami kontrollálatlan rángatózásokat eredményez, így a megfelelő vérpumpálást akadályozza.

Az orvosok, a szívinfarktuson áteső betegek számára thrombolitikumokat írnak fel. A gyógyszerek feloldják a vérrögöket, mérsékelve a szívizom károsodásokat. A szívrohamot követően, az elhalt szívizom egyes részein, hegszövet jön létre.

A szívizom kisebb területeinek elvesztése, nem gátolja meg az embert, a normál életvitel folytatásában, viszont egy újabb infarktus megelőzése érdekében a rizikófaktorokat csökkenteni kell!

Fokhagyma

A szokásosan használt gyógymódok között nincs egy sem, ami megfelelő vetélytársa lenne a fokhagymának, különösen a keringési rizikófaktorok együttes jelentkezésében. Néhány gyógyszer csökkenti a vérnyomást, míg mások a koleszterinszintet, és vannak amelyek a szívinfarktust és a szívrohamokat kiváltó belső vérrögök képződésének a valószínűségét csökkentik. A fokhagyma, köszönhetően az allicinnék és más a benne található vegyületnek, úgymint az ajoén, megelőzheti a szívinfarktusok kialakulását.

Ginzeng

Számos keleti és nyugati kutatás szerint, a ginzeng, csökkenti a koleszterinszintet. A nagy sűrűségű lipoproteinek szintjét növelve meg. A ginzeng csökkenti a szívinfarktus kockázatát is. Ha a szívet vérrel ellátó artériák a bennük lerakódott koleszterintől beszűkülnek és vérrögök képződnek, az eredmény pedig a szívinfarktus. A ginzengnek továbbá van véralvadást gátló hatása is, amely csökkenti a vérrögképződés kockázatát, így az infarktusokat.

Ginkó, Páfrányfenyő

Az életkor növekedésével egyre, kevesebb vér áramlik át az agyon, ezáltal, az agysejtek kevesebb tápanyaghoz és oxigénhez jutnak. A véráramlás gátlása rohamot eredményezhet, amely a harmadik helyen szerepel a halál okai közt az Egyesült Államokban. Tucatnyi tanulmány mutatja, hogy a páfrányfenyő jelentősen megnöveli a vér mennyiségét az agyban és segíthet, a szívrohamból való felépülésben.

Sáfrány

Régi herbalisták azt állították, hogy a növény erősíti a szívet, és mint a 19.-20. században kiderült, igazuk volt. A sáfrány kétségtelenül drága, de még mindig jóval olcsóbb, mint a szívinfarktus kezelésére közvetlenül a szívbe injekciózott vérrögoldó gyógyszerek vagy a szívműtét költsége. Úgy is felfoghatjuk, hogy a sáfrányt megfelelő mennyiségben fogyasztó személyek hosszú távon pénzt takarítanak meg, hiszen a gyógynövény csökkentheti a szívrohamok kialakulási kockázatát.

Zabpehely

A zabpehelyben, nagy mennyiségben előforduló béta-glükán csökkenti a vérünkben a koleszterinszintet, így az ér- és szívrendszeri megbetegedések kockázatát egyaránt. Az USA mezőgazdasági minisztériuma pár évvel ezelőtti közleményében kifejtette, hogy a bár zabpehelykészítő vállalatok állítják, hogy termékeik által, lecsökken a szívbetegségek kockázata, azt nem fejtik ki, hogy legalább 0,5 gramm béta-glukánnak kell 1 adag zabpehelyben lennie, hogy mindez teljesüljön.

Lenmagolaj

A lenmagolaj kiválóan véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, a rák, az ízületi gyulladás, és sok más hosszan elnyúló betegséggel szemben. A hidegen préselt lenmagolaj az egyik legjobb forrása az alfa-linolénsavnak, melynek köznapi neve, omega-3 zsírsav. Az omega-3-at szervezetünk nem képes előállítani, így szervezetünkbe, tápanyagokon keresztül kell bevigyük.

Szívinfarktus esetén tilos fogyasztani:

Telítetlen zsírsavakat tartalmazó ételeket.

577
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]